مقاله پیش رو به به بررسی انواع رادیاتورها میپردازد. رادیاتور ها همچون پکیج در میان عموم مردم به ویژه در عصر حاضر کابرد فراوانی یافته به حدی که سبب جمع آوری سیستم های گرمایشی گازی شده است.
به عبارتی وسیله ای برای برای انتقال دمای آب به محیط که برای نگهداری مقداری آب داغ در مجاورت و همنشینی با مقدار هوا به کار میرود. انواع رادیاتورها را از مواد مختلفی منجمله: آلومینیوم ، فولاد ، و یا چدن و با طراحی ها و شکل های متفاوتی نظیر پره ای تخت و لوله ای ساخته میشود.
جهت افزایش کارایی رادیاتور ها استفاده ازشیر های ترموستاتیک رادیاتور به منظور کنترل دمای اتاق ضروری است .
مصرف کم انرژی و راندمای بالا
بیشترین ظرفیت حرارتی در کوچک ترین فضای ممکن
رادمان حرارتی بهینه
سازگاری ان با فضای مورد نیاز گرمایش
همخوانی رادیاتور و سیستم تولید گرما
شکل ظاهری و زیبایی آن که اغلب در سبک معماری خانه ها و یا محل هایی که در آن از رادیاتور استفاده میشود تاثیر بسزایی دارد .
مقاومت مکانیکی
طول عمر بالا به سبب هزینه های تهییه رادیاتور برای اشخاص
قیمت مناسب که از عوامل اصلی خرید است
پشتیبانی و خدمات گارانتی تعویض در صورت پوسیدگی و خوردگی
تکنولوژی و پیشرفت علم راه های جدید برای ایجاد رفاه و اسایش بهتر برای انسان را فراهم میکند که از نمونهه ای این نوآوری ها همین رادیاتور ها قرنیزی است که برای رفعه نواقص سیستم های گرمایشی ایجاد شده اند و با جای گذاری در زیر قرنیز های ساختمان چند ویژگی مطلوب را به ارمغان اورده است : ایجاد گرمایش یکسان در تمام نقاط ساختمان – اتاق ها در ارتفاعات پایین از هر طرف و به صورت یکنواخت – استفده بیشتر از گرمای تابشی – عدم اشغال فضا – صرفه جویی در مصرف انرژی – نصب سریع و آسان – سرعت گرمایش بالا
این رادیاتور ها از الیاژ الومینیوم ساخته میوشوند و در ان از دو رشته لوله رفت و برگشت استفاده میشود.
از نمونه رادیاتور هایی که در دکوراسیون های مدرن در حمام ها استفاده میشود.کاربرد آن خشک کردن حوله و استرلیزه کردن حوله ها از قارچ و کپک و میکروب ها میباشند.
سرعت پاسخ بالا ، دمای سطحی بالا برای حداکثر توان تشعشی ، استفاده از زمان کم برای گرم کردن محیط که همان گرمایش مناسب در زمان عملکرد متوسط است .
انواع رادیاتورهای فولادی پره که جزو نسل اول رادیاتور ها هستند. مورد استفاده برای تامین گرمایش اماکن میباشد. از جنس ورقه های فولادی است. از مزایای این نوع رادیاتور به قیمت کم ان میتوان اشاره کرد و از معایب آن مصرف زیاد انرژی و بادهی کم وزن بسیار بالای ان و حجم آب گیری بسیار زیاد اشاره کرد.
مدل آلومینیومی که جزو نسل دوم رادیاتور که گاها با ترکیبی از سرب همراه هستند. از جمله کابرد آن در مراکز بیمارستانی اداری و منازل میباشد.
با توجه به اینکه جنس این رادیاتور از آلومینیوم است باید بدانیم که از نظر رسانایی چهارمین فلز به حساب می آید. همچنین دارای قیمت مناسبی و به راحتی قابل دسترس است این رادیاتور ها زیبا تر و سبک تر از نمونه قبلی میباشند و ضریب هدایت حرارتی بالاتری دارند.
از مزایای آن طول عمر بالا و عدم زنگ زدگی می باشد و تبادل حرارتی آن بسیار بیشتر است.
انواع رادیاتورهای فولادی پانلی که جزو نسل سوم رادیاتور ها هستند. این نوع مانند نمونه قبلی در اماکن بیمارستان ها و منازل کاربرد دارند.
این نمونه بهترین گزینه برای استفاده دربیمارستانها میباشد زیرا بسیار بهداشتی محسوب میشود. ازدیگر مزایای این نوع رادیاتور آب گیری کم و ظرفیت گرمایی بی نظیر نسبت به مدل های قبلی .