اغلب استفاده کنندگان سیستم شوفاژ از سیاه شدن دیوارهای مجاور، سقف و پرده های نزدیک به رادیاتور شکایت دارند، البته این مشکل در محل خروج هوا از دریچه های توزیع هوایی سیستم تهویه مطبوع با هواساز، بخصوص در حالت گرمایش نیز وجود دارد.
هوای کثیف و آلوده که با عبور از پره های رادیاتور و گرم شدن در برخورد با محیط مجاور دریا سقف، پرده و …) اثر سیاهی بر جای می گذارد و در نقاطی که هوا به گرد و خاک آلوده است گرد و خاک کاملا مشاهده می شود، چنانچه هوا اتاق عاری از آلودگی باشد مسلما این سیاهی نخواهد شد. عمل یونیزاسیون و مثبت و منفی شدن ذرات هوا در اثر حرارت کمک شایانی به اف دوده گرفتن سطوح می نماید.
برای جلوگیری از سیاه شدن دیوار و اجسام اطراف رادیاتور، می توا موارد زیر را یادآوری نمود:
- بکارگیری فیلترهایی با راندمان بالا در هواساز و فن کویلها
- استفاده از فیلتر رادیاتور که عبارت از پارچه نمدی مخصوصی که روی دیوار نصب شده و حد فاصل رادیاتور و دیوار را نیز پوشش می دهد. این فیلترها قابلیت جذب ذرات معلق در هوا را داشته و قابل شستشو می باشند.
- افزایش فاصله رادیاتورها از دیوار این فاصله در رادیاتورهای پنلی امکان پذیرتر است)
- پرهیز از باز کردن بی مورد پنجره ها و درها و به عبارت دیگر کاهش میزان ورود هوای آلوده البته ورود مقدار معینی هوای تازه، مطابق طرح، ضروری است.
- انحراف هوای گرم شده از بالای رادیاتور، طوری که برخورد چندانی با دیوار، پرده و غیره نداشته باشد، این مورد در بعضی از انواع رادیاتور رعایت شده است.
- تمیز نگهداشتن محیط داخلی ساختمان، به خصوص لوازم و اثاثیه داخل اتاق