قطعه های پکیج

قطعه های پکیج

قطعه های پکیج

در این مقاله قصد داریم شما را با تک تک قطعه های پکیج آشنا کنیم . پکیج دیواری از قطعات بسیار زیادی تشکیل شده است تا به وسیله آن ها آب گرم مصرفی را تامین کند در ادامه به بررسی قطعات پکیج دیواری که شامل 4 دسته اصلی میباشد میپردازیم.

قطعات یدکی پکیج شوفاژ دیواری شامل 4 دسته میباشد :

برد الکترونیک – حسگرهای پکیج دیواری -قطعات مجری فرمان – قطعات مکانیکی

بردالکترونیک :

فرمان را با توجه به شرایط حسگر ها دریافت میکند و دستورات لازم را به قطعات اجرا کننده میدهد .کاربرد این قطعه که مغز اصلی دستگاه میباشد. دریافت گزارش از سمت حسگر ها و دریافت دستورات و ارسال ان به قطعات اجرای فرمان می باشد

حسگرها:

وظیفه این قطعه اعلام صورت وضعیت پکیج به برد کنترل میباشد این قطعه انواع مختلفی دارد که عبارتند از  : سنسور های حرارتی یا NTC – ترموستات حد و ترموستات دود – پرشر سوئیچ هوا و پرشر سوئیچ آب – فلوسویچ و فلورگلاتور و یا فلومتر-

قطعات اجرا کننده فرمان :

قطعاتی همچون شیر کنترل گاز – فن تخلیه دود – پمپ سیرکولاسیون – شیر موتوری

این قطعات به تنهایی کاربردی ندارند، تا زمانی که از سمت برد کنترل به آن ها فرمان داده شود. در واقع با توجه به دستور دریافت شده از برد عکس العملی دارند.

قطعات مکانیکی :

قطعات مکانیکی با توجه به کارکرد خود در پکیج فعالیت میکنند و نیازی به فرمان از سمت قطعه برد الکترونیک ندارند این قطعات  که هر کدام وظیفه ای مختص خود دارند ، شامل مبدل حرارتی – شیر پر کن پمپ سیرکولاتور – ایرونت هواگیری – بای پس و …. میباشد .

مبدل حرارتی:

عمل انتقال حرارت توسط مشعل به آب در این قطعه صورت میگیرد این قطعه مکانیکی از چند ردیف لوله مسی در حالت رفت و برگشتی ساخته شده که به صورت افقی در قسمت بالای مشعل قرار میگیرد ، آب مصرفی از این لوله ها عبور میکند و گرمای تولید شد هرا جذب میکند

شیر پرکن:

از قطعات اصلی پکیج که اکثر مصرف کنندگان با انی قطعه سر و کار دارند .

مبدل ثانویه:

مبدل پکیج، از مهمترین بخش پکیج محسوب می شود، وظیفه ی اصلی آن گرم کردن آب مصرفی میباشد. هنگامی که آب سرد وارد مدار پکیج می شود، مشعل ایجاد شعله می کند و حرارت لازم برای گرم کردن آب را فراهم می آورد. مبدل ها در دو نوع تک مبدل و دو مبدل می باشند.

پمپ سیرکولاتور :

کارکرد این قطعه به حرکت درآوردن آب در مقدار گرمایشی می باشد و معمولا  در مسیر برگشت گرمایش قرار دارد .

ایرونت هواگیری:

وجود هوا در اطراف پره های پمپ پکیج میتواند آسیب جدی به پمپ بزند به علت افزایش دور پمپ و عدم روان کاری و خشک کاری ، به همین دلیل وجود یک سیستم تخلیه هوا در بالا ترین نقطه پمپ لازم و ضروری میباشد این سیستم تخلیه ایرونت هواگیر نام دارد

بای پس:

این مدار در قسمت زیر پمپ قرار میگیرد تا از انسداد مسیر گرمایشی و اسیب رساندن به پمپ جلوگیری کند و یک مدار فرعی برای مواقع اضطراری را باز نماید کارکرد این مدار به صورت مکانیکی و به وسیله اخلافات فشاری در سوپاپ ها اتفاق می افتد فعال میشود

شیر اطمینان:

این قطعه برای جلوگیری از افزایش بیش از حد فشار در مدار گرمایش استفاده می شود تا از ایجاد نشتی و آسیب در اتصالات جلوگیری نماید.

فلوسوئیچ و فلومتر:

این قطعه باز شدن آب مصرفی را به برد اعلام میکند. که شامل یک شناور که به آهن ربایی متصل شده و با باز شدن آب این شناور همرا ه با آهن ربا حرکت میکند و در برابر قطعه مخصوصی قرار گرفته و کلید نرمال به حالت بسته در می آید به همین طریق برد کنترل آب باز شدن آب مطلع میشود .

محدود کننده جریان آب مصرفی :

در بخش ورودی آب مصرفی قرار میگیرد و از تجمع بیش از حد آب در مبدل جلوگیری میکند تا شرایط جذب حرارت و گرمای کافی به آب فراهم شود وجود این قطعه در پکیج و در قسمت ورودی آب نقش مهمی را ایفا میکند .

کیت شیرسه راهه و شیر موتوری :

اين قطعه مکانیکی برای پکیج های دو مبدله است. وظیفه آن هدایت آب گرم شده در مبدل اصلی به سمت مبدل ثانویه برای انتقال حرارت به آب داخلی میباشد .

کلید ایمنی حداقل فشار آب ( پرشرسوییچ آب ):

وسیله ای برای جلوگیری از راه اندازی نشدن دستگاه در مقدار کمتر از 0/5 ، زیرت نبودن آب در مدار گرمایش باعت اسیب به پمپ و ذوب شدن مبدل میشود .

سنسور فشار آب ( ترانسدیوسر ):

در دستگاه هایی که فشار آب مدار گرمایشی از طریق صفحه نمایش دیجیتال مشخص است. از یک سنسور فشار استفاده میشود. تا فشار داخلی مدار گرمایش را لحظه به لحظه توسط نمایشگر اعلام کند .

منبع انبساط :

کارکرد این قطعه در پکیج خنثی کردن فشار اضافی بر مدار گرمایش ،  بر اثر انبساط اب گرم اینجا میشود. به طور کلی منابع انبساط با دو هدف به کار می روند:

کاهش فشار آب ناشی از گرم شدن و افزایش حجم بخار آب در دیگ ها و پکیج ها

جبران نمودن کاهش فشار ناشی از کم شدن آب در سیستم های حرارت مرکزی

برد کنترل:

فرمانده و مغز پکیج میباشد ، این قطعه فرمان های  لازم را به سایر قطعات ارسال میکند. این برد های الکترونیکی دو گروه دارند :  برد کنترل جرقه زن: این برد در داخل قسمت محفظه ای ب پکیج دیواری قرار دارد . برد کنترل اصلی: برد کنترل اصلی  داخل جعبه ای محفظه ی برد و درعقب صفحه کنترل قرار دارد .

شیر کنترل گاز :

دارای جنس آلومینیومی که وظیفه اصلی و مهم آن تنظیم و کنترل قطع و وصلی جریان گاز است. تا در صورت بروز هر گونه مشکل عملکرد مشعل را متوقف سازد. به عبارتی ایمنی پکیج به این قطعه بستگی دارد که در زیر محفظه احتراق قرار میگیرد.

امیدوارم این آموزش برای شما عزیزان مفید بوده باشد. درصورتیکه به تخصص نصب و تعمیرات پکیج دیواری علاقمند هستید و تمایل دارید ازاین تخصص کسب درآمد کنید ازبخش بلاگ های سایت شرکت فرتاک ایران كه از جمله بزرگ ترین واردات کننده قطعات پکیج میباشد، استفاده کنید.

منو اصلی

باز کردن وات اپ
می تونم کمکتون کنم؟
شرکت فرتاک ایران
سلام سوالات خود را از ما بپرسید.